Между Дунав и Черно море

7G 1

Това винено преживяване представлява чудесна възможност да опознаем Североизточна България. Единственият недостатък е отдалечеността от София, но затова сме предвидили достатъчно време покрай Деня на Независимостта, за да се полюбуваме на региона и вината му спокойно и без излишен стрес! Тук, за разлика от останалата част на България, на особена почит се радват белите сортове. В последните няколко години Североизтокът очарова винените ценители, но също така и активно се развива като дестинация за винен туризъм! Елегантност е определението, което бихме използвали, за да обобщим подбраната селекция, на която ще се насладим, както и за облика на местните вина.

И още – ще видим и Дунав, и Черно море, ще се разходим за кратко в едни от най-красивите ни градове – Русе и Варна, ще чуем много истории лично от хората “зад етикетите” и ще усетим атмосферата и местното вино по подобаващ начин – нощувайки буквално сред лозята – в изисканите „Салла Естейт“ (разполагащ и с конна база) и „7 Generations” (на брега на р. Дунав, с прекрасна гледка към реката). Ще бъдем поглезени също така с отличните вина на избите „Ялово“, „Присое“, „Царев Брод“ и “Левент”, придружени от местни кулинарни специалитети.

 

Кратка програма по дни:

Ден 1 (събота, 19.09.2020): Тръгване от София сутринта, късен дегустационен обяд в “Ялово”, на около 15 км от В. Търново. Технологът Димитър (съчетаващ работа си с ангажименти в една турска изба) е един от най-ревностни търсачи на забравени винени богатства – старите български сортове, като Кокорко например. Така че има много какво да научим и… опитаме. Привечер пристигаме във Варна – свободно време и нощувка в хотел „Одесос”3*, разположен на входа на Морската градина (или подобен).

Ден 2 (неделя, 20.09.2020): Свободно време във Варна, след което се отправяме за обяд и дегустация в “Присое”, като ще направим и кратка разходка до Побитите камъни. Малката семейна изба предлага няколко отличителни вина, които не могат да бъдат опитани почти никъде освен на място, в избата. Към тях ще прибавим и традиционни местни специалитети. Отпътуване за “Салла Естейт”, където ще можем да се отпуснем и да се насладим на красивата природа. Вероятно сте чували за легендарния Каберне фран на избата? Но внимание заслужават и чудесните им превъплъщения на Сира, Траминер, Врачански мискет, Ризлинг, Шардоне – в категория на ДиВино Топ 50 за 2017г. за най-добро бяло вино беше избрано Salla Estate Chardonnay Barrel Aged 2013. Хотелът разполага и с конна база, като заедно с домакините сме Ви подготвили и някои изненади. Вечерта е време за вечеря, съчетана с класните вина на избата. Нощувка.

Ден 3 (понеделник, 21.09.2020): Първата спирка за деня е една от най-интересните български изби “Царев брод”, където енологът Ники Кръстев създава ефирни, изчистени вина както от международни, така и от местни сортове. Експериментира смело, но и успешно с PetNat пенливи вина, единствен в България отглежда сорта Гергана и създава от него запомнящи се вина, работи с едни от първите масиви на Совиньон блан у нас. Ще обядваме, наслаждавайки се на винените шедоьври, преди да потеглим (на път може да се отбием до впечатляващия монумент „1300 години България“ край Шумен или до Мадарския конник) за следващата винена дестинация: “7 Generations“. Сбъдната мечта на един успял българин в САЩ, избата и хотелът предлагат отлично качество. Безспорно те изгряха преди години с един главозамайващ Каберне Фран, но в последствие разшириха портфолиото си и с други вина – предимно червени и купажни. След пристигане в с. Мечка, настаняване и почивка в “7 Generations” предстои изискана вечеря по 3-степенно меню-съчетание с подходящи за ястията вина. Нощувка.

- Ден 4 (вторник, 22.09.2020): След закуска ще се разходим до прекрасния и аристократичен Русе – “Града на свободния дух”. За обяд ще сме в комплекс “Левента”., Разположен на едноименния хълм, избата, заедно с изискания ресторант се намират в автентичния някогашен форт “Левент табия”. Трансфер и пристигане вечерта обратно в София.

 

КОГА: 19-22.09.2020г.

КОЛКО: Група от 4 до 12 човека

ЦЕНА: От 899 лв. (за група от 12 човека) на човек в двойна стая;

Цената включва: транспорт, водач: Ивайло Катерски – WSET 3 и лицензиран екскурзовод (при групи под 8 души – водач/шофьор), 3 нощувки (х-л “Одесос”, Варна – 3* или подобен, “Salla Estate”, “7 Generations”) със закуски в двойна стая, 2 вечери с винени дегустации, 4 обяда с винени дегустации;

Цената НЕ включва: застраховка, разходи от личен характер и други услуги, които не са упоменати като включени;

Поради външни, непредвидени обстоятелства хотелите по програмите могат да се заменят с аналогични; също така някоя от избите може да бъде заменена с друга, която гарантирано предлага не по-лоши вина и изиживявания!

Доплащания:

  • За единична стая – 90 лв.

Важна информация:

Туровете се реализират с лицензиран туроператор – “Зиг Заг Холидейз” ЕООД, с адрес: София, бул. “Ал. Стамболийски” 20-В и Удостоверение за регистрация: 03591/ 2005 г. Подробности и общи условия ще намерите на уеб страницата на “Зиг Заг Холидейз”.

За въпроси, контакти и записване може да попълните ФОРМАТА или да пишете на имейл info@zigzagbg.com

ОЧАКВАМЕ ВИ!

PrisoeIV_Varna_(98)ПКIMG_1039Salla 2Salla 3SallaIMAG5347царев брод