Винените съкровища на Балканите: СЪРБИЯ

Скъпи винени любители, замисляли ли сте се колко е лесно да открием вино от Испания, Чили или Нова Зеландия, а колко трудно (нерядко и невъзможно) e да опитаме вино от съседните ни страни? Да, понятия като маркетинг и реклама, винени нации, големи производители, силни дистрибутори, желания на клиента, са ни известни. Но също така знаем и колко винени тайни и съкровища крият Балканите! И то на един хвърлей разстояние!

Именно затова – в партньорство между USIT COLOURS & VIA VINO – решихме да създадем една серия от винено-кулинарни преживявания, наречена „ВИНЕНИТЕ СЪКРОВИЩА НА БАЛКАНИТЕ“. Да ги открием заедно, да ги опитаме, да им се насладим. Ще посетим препоръчани, доказани и известни с качествените си вина изби, съчетавайки вината им с традиционни местни ястия и специалитети. Ще добавим и културни забележителности, които дори и понякога да не са свързани с виното, заслужават да бъдат посетени. И ще се забавляваме!

През септември пък ще се отправим на запад – към СЪРБИЯ (03. – 06.09.2021г.). За да се запозанем с някои от най-добрите изби в близост до България (около Шумадия), а два дни ще прекараме край река Дунав, прекрасния Нови Сад и района на Фрушка гора. Едно магическо място, съчетаващо природа, духовност, иновативен туризъм и хубаво вино! Нашето пътуване пък ще съчетае по-големи изби, с бутикови и семейни такива, за да усетим цялостния винен дух на Сърбия.

Подробна програма на винения тур и всички условия ще намерите ТУК.

Програмата се организира от лицензиран туроператор: “Юзит Калърс България” ООД, адрес на управление гр. София, бул. “Васил Левски” № 35, тел.070015115.