Вино и колела из Белоградчишкия край

Вино и колела из Белоградчишкия край:  11-13.09.2020г.

Цена от 499лв / човек в двойна стая

 

Северозападнала или Северозапазена България? Ние определно предпочитаме второто! Между Дунав и западните склонове на Стара планина, Белоградчишкият край предлага отлични условия и вина от световна класа. Ако има място в България, където думата „тероар“ намира пълно покритие, то това вероятно е именно тук.

Да съчетаем любовта към виното и нови познания, достъпни, но не задължителни преходи с колело из чудната природа на феноменалните Белоградчишки скали и докосване до образци от най-старата история на човечеството, пещери, манастири, домашна кухня – това е нашето предизвикателство в този оригинален тур, воден от Ивайло Катерски, професионелен гид, международно сертифициран винен експерт и заклет вело-любител.

 

Кратка програма по дни:

Ден 1: Тръгване следобед от София (място и час – ще бъдат обявени допълнително) – трансфер с комфортен бус до Хан „Мадона“, с. Фалковец.

Ден 2: Сутринта, след закуска, ще направим велопреход (интензивността му ще е в зависимост от подготовката на групата, за да е приятен за всички) в района, известен със своята уникална природа и скални феномени, пещери, църкви, лозя и още много богатства. Интересни обекти, които можем да разгледаме са Червената църква, феномена “Боров камък”, пещера “Лепеница” или пещера “Венеца”. На обяд ще се насладим на пикник с подбрано местно вино. В късния следобед пък е време за първата ни дегустация – в изба „Боровица“, която не се нуждае от представяне. До там можем също да стигнем с велосипедите, тъй като разстоянието от хотелчето ни е само 2км.

Ден 3: Закуска и свободно време в хотела, за релаксираща чаша кафе или чай на чудесната поляна или пък самостоятелна разходка. Преди обяд ще се отправим къмВидин, където след кратка разходка из града, ще направим още една дегустация на вина от съседни изби, съсредоточени естествено върху местната гордост – гъмза.. Трансфер до София.

 

Цената включва: транспорт, водач (при групи под 8 души – водач/шофьор), 2 нощувки в „Хан Мадона”, с Фалковец със закуски в двойна споделена стая, еднодневен наем на колело, пикник, 2 винени дегустации 

Цената НЕ включва: разходи от личен характер, застраховка и други услуги, които не са упоменати в програмата

Доплащания:

  • За единична стая- 40лв
  • За Ebike-30лв,