24.09.2024 Международен ден на мавруда 2024

С настъпването на октомври, когато с поредица от официални събития ще уважим качественото българско вино, от мое лично име и от името на членовете на Българската асоциация на винените професионалисти (БАВП)  с удоволствие Ви каня да отпразнуваме заедно Международния ден на мавруда 2024!

И тази година фестивалите по градове ще бъдат общо 4 и ще се проведат в рамките на 2 дни, където ще се радваме да Ви посрещнем:

С екипа на БАВП сме селектирали около 40 вина от различни български изби. Те са само от местни сортове и отразяват по прекрасен начин местния тероар. Ще се радвам да се видим, за да си поговорим и за винен туризъм в България, да ви представим винено-кулинарните ни дестинации и райони, и най-важното – да се позабавляваме!

Очаквам ви!

“Международният ден на мавруда” е инициатива на Българската асоциация на винените професионалисти и се провежда под патронажа на Министъра на туризма и с официалната подкрепата на Министерство на туризма, Министерство на земеделието, Държавен фонд Земеделие, Столична Община, Община Велико Търново, Община Варна и Община Пловдив.