Северозапазена България

belogradchik 3

Северозападнала или Северозапазена България? Ние определено предпочитаме второто! Между Дунав и западните склонове на Стара планина, Белоградчишкият край предлага отлични условия и вина от световна класа с неповторим характер. Тук са и едни от най-старите лозя у нас. Ако има място в България, където думата „тероар“ намира пълно покритие, то това вероятно е именно тук.  А и да припомним, че местната изба “Боровица” прави може би първия голям пробив за качествените вина на България – две от техните произведения са включени в реномирания World Atlas of Wine 2014 (известен и като “Библията на енолозите”) на Джансис Робинсън MW и Хю Джонсън. В далечната 2006г. пак тяхно вино e първото от Източна Европа, което печели бронзов медал от един от най-престижните международни конкурси Decanter. Същата изба е и пионерът на оранжево вино в България…

По време на виненото ни приключение ще съчетаем любовта към виното и нови познания, с достъпни, но не задължителни преходи с колело из чудната природа на феноменалните Белоградчишки скали. Едно докосване до образци от най-старата история на човечеството, пещери, домашна кухня – това е нашето предизвикателство в този оригинален винен тур. Ще се разходим и до р. Дунав, за да усетим още от вкуса на Северозапада!

 

Кратка примерна програма по дни:

Ден 1: Тръгване следобед от София – трансфер с комфортен бус до Хан „Мадона“, с. Фалковец. Настаняване, а за вечеря ще опитаме някои от атрактивните и специфични местни специалитети, като например Бел муж, Грохчано и др. Нощувка.

Ден 2: Сутринта, след закуска, ще направим велопреход (интензивността му ще е в зависимост от подготовката на групата, за да е приятен за всички) в района, известен със своята уникална природа и скални феномени, пещери, църкви, лозя и още много богатства. Интересни обекти, които можем да разгледаме са Червената църква, феномена “Боров камък”, пещера “Лепеница” или пещера “Венеца”. На обяд ще се насладим на пикник с подбрано местно вино. В късния следобед пък е време за първата ни дегустация – в изба „Боровица“, която не се нуждае от представяне. До там можем също да стигнем с велосипедите, тъй като разстоянието от хотелчето ни е само 2км. Нощувка.

Ден 3: Закуска и свободно време в хотела, за релаксираща чаша кафе или чай на чудесната поляна пред хотела или пък самостоятелна разходка. Преди обяд ще се отправим към наскоро модернизираната изба “Бонония”, на самия бряг на река Дунав. В изискана обстановка ще опитаме техни вина, разбира се с акцент върху местната гордост – гъмзата. Трансфер и пристигане вечерта в София.

*Като опция на връщане към София може да се посети и първата крафт ракиена дестилерия в България Клеманс”, в близост до град Мездра.

**Друга “вкусна” е опция е да вмъкнем в програмата и забележителния ресторант на шеф Филип Спасов в с. Стакевци – ONA.

КОГА: 31 март – 2 април // 7-9 юли 2023г. (непотвърдени дати) или по запитване

КОЛКО: Група от 4 до 12 човека

ЦЕНА: От 599 лв. (за група от 12 човека) на човек в двойна стая;

Цената включва: транспорт от/до София, водач: Ивайло Катерски – WSET 3 и лицензиран екскурзовод (при групи под 8 души – водач/шофьор), 2 нощувки в „Хан Мадона”, с. Фалковец със закуски в двойна стая, еднодневен наем на колело, пикник, 2 винени дегустации (с включена вода, хляб и дребни хапки), 1 вечеря; подарък за всеки гост;

Цената НЕ включва: застраховка, разходи от личен характер и други услуги, които не са упоменати като включени;

Поради външни, непредвидени обстоятелства някоя от избите може да бъде заменена с друга, която гарантирано предлага не по-лоши вина и изживявания!

Доплащания:

  • За единична стая – 50лв.
  • E-bikе – 40лв.

 

Важна информация:

Туровете се реализират с лицензиран туроператор – “Одисея-ин СТА” ООД, с адрес: София, бул. “Ал. Стамболийски” 20-В и № на заповед за регистрация: РД-16-47 / 28.1.2005 г. Подробности и общи условия ще намерите на уеб страницата на туроператора.

За въпроси и контакти може да попълните ФОРМАТА или да пишете на имейл reservations@odysseia-in.com

ОЧАКВАМЕ ВИ!

belogradchik 6   belogradchik 1belogradchik 4belogradchik 2belogradchik 5OLYMPUS DIGITAL CAMERAhan_madona_falkovets