Мелник и Долината на Струма

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Този винено-кулинарен тур ни една отлична възможност да посетим най-добре развитата дестинация за винен туризъм в България – Долината на р. Струма. Добрата инфраструктура и кратките разстояния между избите, доброто партньорство и успешните събития (няма как да не споменем Трифон Зарезан) превръщат района в задължителна цел за всеки винен любител. А ние сме Ви приготвили и немалко изненади – като например забавно обучение „Как да дегустираме вино“, за да бъде пътуването ни още по-запомнящо се.

Разбира се, добавили сме и щипка приключение – ще направим и няколко кратки разходки в очарователния Мелнишки край с неповторимите му пясъчни пирамиди (интензивността им ще са в зависимост от подготовката на групата, за да са приятни за всички). Подготвили сме и още една изненада от район Подгорие (Беласица), но нея няма да издаваме! Ето защо спокойно бихме могли да наречем това преживяване „Много в 1“… А избите, които ще посетим по време на винения тур и чиито вина ще дегустираме си заслужават: „Златен Рожен“, „Зорница“, „Вила Мелник“, „Рупел“ и „Орбелия“.

Кратка примерна програма по дни:

Ден 1 Тръгване от София следобед, пристигане в х. “Златен Рожен”. След настаняване и кратка почивка следва лека вечеря, съчетана с чудесните им вина – любопитна италиано-българска симбиоза – благодарение и на колоритния консултант Федерико Ричи. Но преди това ще си направим едно забавно и неангажиращо винено обучение на тема „Как да дегустираме вино“… Преминалите го ще получат сертификат 🙂 Нощувка.

Ден 2: Сутринта ще направим приятна разходка в района около с. Рожен. Имаме няколко опции – прекрасният Роженски манастир е само на около километър от хотела ни, а в района има и други пътеки сред причудливите пясъчни пирамиди. Преди обяд се отправяме към “Вила Мелник” – разбира се, там ще се възнаградим с дегустация на качествените и разнообразни вина на избата – с акцент върху местните сортове! За обяд пък ще бъдем в „Рупел“, които също смело експериментират с италиански сортове (какво ще кажете за купаж между небиоло и санджовезе?!) и имат доста сполучливи попадения! А гледката от кокетното им шато за дегустации е изключителна! Следобед ще се разведрим с лек преход в района. Нощувка.

Ден 3: Сутринта след закуска – лек преход около с. Рожен. Към обяд ще се потопим в лукса на „Зорница“ – единствения български хотелски комплекс и изба, член на престижния Relais & Châteaux клуб. Ще дегустираме няколко авторски произведения на избата в изисканата атмосфера, след което отпътуване към Подгорие, за да опитаме напълно автентичните кулинарни специалитети и да чуем интересните истории от местните хора. И това не е всичко! Следобед ще направим още една дегустация в „Орбелия“  – най-югозападната семейна изба на България, разположена в полите на Беласица, наложила се през последните години с много високо качество на вината си – както от местни, така и от чуждестранни сортове! Следва трансфер и пристигане в София вечерта;

КОГА: 23-25 юни 2023г. (непотвърдена дата)  или по запитване

КОЛКО: Група от 4 до 12 човека

ЦЕНА: От 669 лв. (за група от 12 човека) на човек в двойна стая

Цената включва: транспорт от/до София, водач: Ивайло Катерски – WSET 3 и лицензиран екскурзовод (при групи под 8 души – водач/шофьор), 2 нощувки в хотел „Златен Рожен”-3* със закуски в двойна стая, 1 вечеря с винена дегустация, 2 обяда с винени дегустации, 1 винена дегустация, винено обучение, опитване на местни кулинарни специалитети; подарък за всеки гост;

Цената НЕ включва: застраховка, разходи от личен характер и други услуги, които не са упоменати като включени;

Поради външни, непредвидени обстоятелства хотелът може да се замени с аналогичен; също така някоя от избите може да бъде заменена с друга, която гарантирано предлага не по-лоши вина и изиживявания!

Доплащания:

  • За единична стая – 60 лв.

Важна информация:

Туровете се реализират с лицензиран туроператор – “Одисея-ин СТА” ООД, с адрес: София, бул. “Ал. Стамболийски” 20-В и № на заповед за регистрация: РД-16-47 / 28.1.2005 г. Подробности и общи условия ще намерите на уеб страницата на туроператора.

За въпроси и контакти може да попълните ФОРМАТА или да пишете на имейл reservations@odysseia-in.com

ОЧАКВАМЕ ВИ!

IMG_1161 IMG_1461 IMG_3051 OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA014IMG_0425IMG_1418IMG_1436IMG_1450IMG_1083IMG_3456