Винените съкровища на Балканите: РУМЪНИЯ

Скъпи винени любители, замисляли ли сте се колко е лесно да открием вино от Испания, Чили или Нова Зеландия, а колко трудно (нерядко и невъзможно) e да опитаме вино от съседните ни страни? Да, понятия като маркетинг и реклама, винени нации, големи производители, силни дистрибутори, желания на клиента, са ни известни. Но също така знаем и колко винени тайни и съкровища крият Балканите! И то на един хвърлей разстояние!

Именно затова – в партньорство между USIT COLOURS & VIA VINO – решихме да създадем една серия от винено-кулинарни преживявания, наречена „ВИНЕНИТЕ СЪКРОВИЩА НА БАЛКАНИТЕ“. Да ги открием заедно, да ги опитаме, да им се насладим. Ще посетим препоръчани, доказани и известни с качествените си вина изби, съчетавайки вината им с традиционни местни ястия и специалитети. Ще добавим и културни забележителности, които дори и понякога да не са свързани с виното, заслужават да бъдат посетени. И ще се забавляваме!

Едната дестинация е РУМЪНИЯ (6-10 септември, 2023г.), като ще се съсредоточим върху Букурещ с винената му „сцена“ и най-вече Деалу Маре. Разположен на около час от столицата, в северна посока, този винен район очарова с компактно разположените си изби и е сравняван с Бордо и Тоскана – но не само по географски причини! Тук „властва“ Фетеаска Негра, заедно с популярните международните сортове. Като бонус, на връщане ще се отбием и в две чудесни български изби в Северна България!

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

Програмата се организира от лицензиран туроператор: “Юзит Калърс България” ООД, адрес на управление гр. София, бул. “Васил Левски” № 35, тел.070015115.